Top

Ги имаме сите удобности во животот, но сепак страдаме

Добредојдовте во нашата дневна глобална медитација. Денеска ви посакуваме добредојде на оваа Дневна Глобална Медитација од Хјустон, Тексас, во САД. Дојдовме во друг Божествен Дом. Ова место е уште една средба за многумина од нас кои имаат намера да бидеме во хармонија, во единство, три е едно, едно е три, како што е значењето на оваа Голема Антена.

Имаме Земја на основата, а потоа имаме Небо во кругот, и новото Човештво, нови човечки битија кои излегуваат од ова многу старо, лудо, стресно, насилно, со сета омраза, сите негативни емоции во секој од нас, како времињата се менувале. Сега, само за краток временски период ќе ја дочекаме Новата Лунарна година. Ќе ја завршиме Годината на Змејот и ќе дојде Година на Змијата. Целата оваа астрологија била создадена на Исток пред илјадници години затоа што веруваме во неа, бидејќи порано сме ја имале оваа способност да бидеме поврзани со Космосот; и сето ова знаење, мудроста којашто ја имале нашите предци, бидејќи тие не се изолирале од живите суштества околу нив.

Сега живееме во многу напреден, многу удобен стил на живот, особено во САД. Ги имаме сите удобности во животот, сета оваа материјална удобност што ја имаме, но сепак, страдаме повеќе, го прогонуваме она што мислиме дека ќе ни донесе среќа. Но, на крајот на денот, порано или подоцна, откриваме дека сите овие имоти, целата оваа материјална удобност што ја собравме, не е апсолутна вистина, не е она што го баравме. Нам ни треба удобен начин на живот, потребни ни се средствата, како финансиски статус, но тие се само средства, тие не се вистината.

Значи, мораме да сфатиме дека вистината, апсолутната вистина, е извор на живот во секој од нас. Можете да го наречете тој Бог, можете да го наречете коренот на Буда, или можете да го наречете Христовата свесност, која е многу блиску до нас, таа е во нас. Во нашата Школа за Универзална Енергија, тоа го нарекуваме Човечка универзална енергија.

И денес, за време на овие десет минути медитација, Дневната Глобална Медитација, ние сме поврзани со оваа Голема Антена во Хјустон, и затоа ве повикувам сите да ја испратите вашата љубов, вашето сочувство во овој дел од светот. Тоа е многу посебен дел од САД со историјата на Хјустон за нафтата, за НАСА, за интернетот; овде имаме сè.

Така ќе бидеме поврзани за оваа Нова Ера, дека ќе го промениме менталитетот, разбирањето за тоа како можеме да го најдеме нашето блаженство, нашиот внатрешен мир.

Share