Top

Празничи честитки од Ко Тереза

Оваа празнична сезона би сакала да ви се заблагодарам на сите што сте дел од ХУЕСА, оваа светска заедница на луѓе кои се грижат за растот и придонесуваат за животите на другите. Ви благодариме за посветеноста. Ви благодариме што практикувате работа на себе за да останете смирени, понизни, трпеливи, приземјени и добро опремени, со добри ресурси. Многумина од вас блескаа како светилник на човечкиот потенцијал.

Она што ни треба е да бидеме „духовни воини“, луѓе со нежно срце со сочувство и увид во тоа кои се тие навистина и храбри. Ви благодариме што сте таков духовен воин во вашите сопствени животни ситуации на кој било начин на кој животот ви се манифестира.

Без разлика дали оваа белешка ќе ве најде во пријатни или непријатни услови, дали вашето срце е преплавено со љубов и благодарност, или болно од тага поради загуба и тага, или вкочането од сомнеж, сето тоа е дел од Божествениот договор – со многу лекции на универзитетот на животот кои сте ветиле дека ќе го научите и ќе ги поминете.

Испраќам љубов и благослови за оваа празнична сезона од моето срце и душа до вашите.
Ко

Share