Top

Програма „Know Thyself“- [Знај се себеси] - остров Даи Фуок, Виетнам 29 април - 30 април - 1 мај 2024

“„Да сѐ разбереш и знаеш себеси е најважното нешто во животот, се друго ќе следи без напор“

Даи Фуок им посака добредојде на сите на патувањето на „Спознавање на себеси“ на еден топол сончев ден на крајот на април. Сепак, топлината од летното сонце не ја намали радоста и возбудата на сите кои овојпат доаѓаат во Dai Phuoc.

Почеток на патувањето беше започнато со „Работилницата за креативно цртање“ организирана од младите од Хуеса. Сите учесници имаа прекрасни моменти исполнети со смеа и радост, заедно ослободувајќи ја својата креативност со секакви бои и идеи кои ги исцртаа на нивните чанти и кошули со пораките „Спознај се себеси“

2-ри ден:

Најизвонредната и највозбудлива активност на 2-риот ден беше програмата Маратон организирана од Swanbay. Сите се појавија многу рано, носејќи ги кошулите и чантите што ги завршија во работилницата претходниот ден за да трчаат со духот на поврзување и ширење на енергијата на хармонија, единство и љубов. За некои членови ова беше прв пат да учествуваат на толку долго трчање. Но, сите, без разлика на нивната возраст или способност, научија заедно како да трчаат внимателно, тивко и да се надминат себеси.

Во попладневните часови, сите се собраа и споделуваа на темата „Спознај се себеси“ со присуство на нашата сакана Ко Тереза. Преку прашања како катализатори, многу животни приказни беа споделени за да станат лекции и мудрост за членовите на заедницата. Веднаш потоа сите се забавуваа и мирно летаа змејови заедно и гледајќи го прекрасното зајдисонце покрај реката. Вториот ден од програмата заврши со топол и емотивен оган во Aloha Unity Cooperation.

Утрото на третиот ден, сите членови вежбаа јога заедно, медитираа за да го дочекаат новиот ден и рекоа „Алоха“ – Се гледаме следниот пат – за да ја затвориме програмата. Сепак, сите разбираме дека патувањето на секоја личност до „Спознавање на себеси“ никогаш не запира. Секоја личност по оваа програма носи нов багаж на љубов, поврзаност, споделување и дух на надминување на себеси, за да се откриваат и разберат себеси секој ден повеќе.

Иако програмата беше планирана за само 2 дена, таа се одвиваше исклучително непречено со многу синхроницитети и чуда за сите.

Секогаш да се поврзуваме едни со други со многу љубов и светлина! Алоха!

https://www.huesa.org/know-yourself-program-dai-phuoc-island-vietnam-april-29-may-1-2024/”