Top

Среќа

Ако сакате да бидете среќни, прво треба да бидете среќни. Нема ништо што не можете да го имате. Нема ништо што не можете да направите. Не постои ништо што не можете да бидете. Имате способност да привлечете што и да сакате да се случи во вашиот живот. Што мислите, тоа ќе се манифестира. Ако секоја клетка во вашето тело е среќна, тогаш целиот Универзум ќе биде среќен. Не можете да ги промените другите. Можете само да се промените себеси. Разговарајте со својата душа. Бидете среќни со себе. Грижете се за себе. Внимавајте на вашата работа и среќата ќе дојде кај вас.

Ако го правиме тоа што го правиме со љубов, ќе го подобриме нашиот имунолошки систем и ќе бидеме поздрави. Треба да го сакаме она што го правиме и треба да го правиме она што го сакаме.

Не создавајте отпор. Обидете се да најдете нешто за кое сте благодарни, кое го цените, ценете во тишина, бидете благодарни – има барем нешто на што можете да бидете благодарни – дува ветер, сонцето сјае, дрвјата танцуваат. Бидете Господар на вашите емоции, на вашето размислување. Не мислете на она што не го сакате, бидејќи Универзумот ве слуша преку вашата енергија. И што мислите, тоа и ќе биде.

Ако сакате да бидете среќни, прво треба да бидете среќни.

Вашата природа е љубов и светлина. Најхармонично е вашето вистинско јас.

Share