Top
 

Curriculum

ХУЕСА наставна програма

ХУЕСА е систематски и добро структуриран метод на теорија и пракса. Ве води на патување од чакра 1 до чакра 7 и повисоко. Патувањето кое ве води да го запознаете своето внатрешно јас и го пронаоѓа вашето ново „вие“, водејќи ве кон здрав живот.

Практикантите постепено ќе се запознаваат со различните аспекти на енергијата и како да ги применат овие знаења и техники во секојдневниот живот. Тековната програма на ХУЕСА се состои од 9 нивоа, со првите 5 нивоа подучени од искусни овластени инструктори на ХУЕСА и може да се спроведуваат и во присуство или онлајн. По завршувањето на секое ниво, практикантите од ниво 1 до ниво 5 можат да се приклучат на светските семинари и конференции на ХУЕСА за повисоки нивоа, водени од Ко Тереза Нгујен – основачот и претседателот на ХУЕСА.

Придружете ни се и започнете го патувањето на животот. Уживајте во патувањето и не ја барајте дестинацијата. За време на ова патување ќе бидете навикнати на медитација, техники на дишење, ХУЕСА јога и др. Ќе бидете водени постепено да ја градите вашата внатрешна сила со самодисциплина и чувство на мир и исполнетост. Студентите на ХУЕСА од сите сфери на животот можат да ја негуваат наставата со свое темпо и време.

За повеќе информации, посетете го вашиот локален ХУЕСА центар. За да го најдете најблискиот центар до вас, кликнете овде. .