Top
Ценете го она што го имате и она што ви е дадено - Huesa - blog cover 3 1

Ценете го она што го имате и она што ви е дадено

Добредојдовте во нашата дневна глобална медитација. Денес ве покануваме да се поврзете со Големиот Кањон во Аризона, во САД, едно од прекрасните чуда на нашата планета Земја. Нашата природа може да ни даде толку многу, но ние ретко го цениме она што го имаме и она што ни е дадено....

Share
Си ветивме едни на други дека ќе создадеме бран на среќа - Huesa - blog cover 5

Си ветивме едни на други дека ќе создадеме бран на среќа

Само љубовта може да ја сопре омразата. И сега на нашата планета Земја, сведоци сме на трансформацијата на свеста која ни е потребна за да опстанеме, да продолжиме на овој Дом, Зелената планета Земја....

Share
Почувствувајте ја енергијата - Huesa - blog cover 6 1

Почувствувајте ја енергијата

Добредојдовте во нашата Дневна Глобална Медитација. Денеска ви посакуваме добредојде на сите во овој комплекс на Пирамидите во Босна. Ние сме во тунелот. Ова е долг подземен тунел што води до Пирамидата на Сонцето. Овој дел од тунелот е многу, многу свет. Ние медитираме околу оваа голема маса на керамичка скулптура; тежи околу осум тони, а ни беше кажано дека ова е тука многу илјади години и е создадено од многу посебна цивилизација како машина за генерирање енергија....

Share
Учиме од сонцето - Huesa - blog cover 7 1

Учиме од сонцето

Добредојдовте на нашата Дневна Глобална Медитација. Ние сме во Шамбала. Овој дел од светот е толку убав. Овде е утро. Зората тукушто започна, сонцето изгрева, како што секој од нас може да биде сонце. Долината е опкружена со планини […] во провинцијата Печабури, во Тајланд....

Share
Откривање на Eдинството - Huesa - blog cover 8

Откривање на Eдинството

Добредојдовте во нашата Дневна Глобална Медитација. Ние сме поврзани со вас од Печабури, на југот на Тајланд. И денес нашиот работен тим од ХУЕСА Шамбала е во посета на оваа Пештера. Во оваа Пештера, пред вас е Статуата на Лежечкиот Буда, симбол на мирот, сочувството. И насекаде во оваа Пештера имаме многу статуи: статуи на Буда, статуи на Божества, статуи на многу физички ентитети кои живееле овде порано....

Share
Водата е извор на живот - Huesa - blog cover 9

Водата е извор на живот

Добредојдовте на нашата Дневна Глобална Медитација. Денес, сите сме поврзани со вас преку оваа Дневна Глобална Медитација од Аргентина. Пред вас се Водопадите Игуасу. Ова е од аргентинската страна. Овие водопади припаѓаат на две земји, Аргентина и Бразил. И ова утро, нашето семејство на Универзална Енергија, ја посетивме браната Итаипу....

Share
Ги имаме сите удобности во животот, но сепак страдаме - Huesa - blog cover 10

Ги имаме сите удобности во животот, но сепак страдаме

Добредојдовте во нашата дневна глобална медитација. Денеска ви посакуваме добредојде на оваа Дневна Глобална Медитација од Хјустон, Тексас, во САД. Дојдовме во друг Божествен Дом. Ова место е уште една средба за многумина од нас кои имаат намера да бидеме во хармонија, во единство, три е едно, едно е три, како што е значењето на оваа Голема Антена....

Share
Порано сме имале толку многу латентни способности - Huesa - blog cover 11 1

Порано сме имале толку многу латентни способности

Добредојдовте во нашата Дневна Глобална Медитација. Денеска сме во Босна. Пред вас е Босанската Долина на Пирамидите. Откриено е дека има многу свети места со долги подземни тунели и многу луѓе патувале за да дојдат овде, да научат за минатото, да го надминат сегашниот систем на верувања дека ние сме само физички тела....

Share