Top

Хуеса јога вежби

ХУЕСА ЈОГА вежбите се добро структурирана серија физички движења за истегнување, комбинирани со специјални техники на ХУЕСА дишења кои имаат за цел да постигнат рамнотежа помеѓу телото, умот и душата и им помагаат на практикантите да напредуваат на духовниот пат. ХУЕСА ЈОГА вежбите исто така се активна техника на медитација на ХУЕСА за прочистување на телото, чистење на умот и просветлување на душата.

Поминете неколку секунди во поза на куче (дланките и стапалата се на подот, а задникот е нагоре) и ќе сфатите колку сила бара јогата, но истражувањата покажаа дека неколку сесии ќе ви помогнат да ги изградите вашите мускули. Во една студија, 79 возрасни завршиле серија на основни пози шест дена во неделата, во текот на 24 недели. Практикантите доживеале значително зголемување на силата и издржливоста на горниот дел од телото, а жените во групата забележале губење на тежината и намалени маснотии.

Share